2021-04-27 15:01:15• hírek • Bede Emőke

Bíróság elé állítanak egy Szatmár megyei polgármestert

A Bikszádi Polgármesteri Hivatal. Fotó: Google Maps
A Bikszádi Polgármesteri Hivatal. Fotó: Google Maps

Az avasfelsőfalui ügyészség közleményben tudatta, hogy bíróság elé állítják Bikszád község polgármesterét, Tătar Ioant, akit hivatalos személy elleni erőszak és becsületsértés elkövetésével vádolnak.

Rusu Denisa ügyésznő tájékoztatása szerint a községvezető 2019. december 6-án, valamikor 9 és fél 10 között fizikailag bántalmazta az önkormányzat alkalmazásában álló P. Lucia pénzügyi ellenőrt. Tătar azért emelt kezet a nőre, mert utóbbi nem teljesítette a polgármester azon kérését, hogy a hivatal pénzügyi nyilvántartásából töröljön egy bizonyos cégre kiszabott késedelmi pótlékot.


A nő a bántalmazás során 2-3 napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett, ugyanakkor a községvezető szóban is sértegette beosztottját, azaz a hivatalos személy elleni erőszak mellett ezért is felelnie kell.


Az esetről készült vádiratot az ügyészség továbbította az avasfelsőfalui bíróságnak, de hangsúlyozzák, hogy ez csupán annyit jelent, a bűnügyi nyomozást lezárták és az ügy készen áll a tárgyalásra, viszont a vádlottat az ártatlanság vélelme ennek ellenére továbbra is megilleti.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: